BAK KE KOMO PRODUCTION PRESENT .............................

Saturday, June 29, 2013

KL-Yangoon-Myawaddy-Bangkok

Minggu ni kon kena outstation. boring sket. Walau macam manapun tetap kena pegi. Kali ni kon harap dapat tengok bagaimana org di Myanmar pelihara burung.
 Hotel tempat menginap.
 Antara kedai makan islam yg ada.
 Bas express dari Yangoon ke Paan.
 Ingatkan bas express tp macam bas kampung. Siap ada org duduk tengah lorong. Tempoh perjalanan 8 jam. Lepas tu tukar naik van plak.
 Kedai tayar yg ada. Sempoi habis.


 Semasa berehat sebab jalan jem akibat tanah runtuh lepak kedai makan. Ada org bawak tekukur 6. Harga 1000 kyat sekor atau dlm rm3 ringgit.
 Kedai makan.
 Jalan jem.
 Cara simpan tekukur.
 Kali kedua jalan jem akibat tanah runtuh. Tempoh perjalanan dari Yangon ke Myarwaddy 24 jam.
 Dalam masa jalan jem libas makan durian dulu.

 Kedai barangan antik di Myarwaddy. Semua radio boleh pakai.
 Lagi sekali belasah durian di Myarwaddy.
Happy Ending. Ada plak binatang ni lepak depan ofis.







Wednesday, June 12, 2013

Merak Sesat

Mana datang burung merak ni, pagi2 lagi dah ada kat rumah mertua sambil bertenggek atas pasir. Ekor pendek lagi. Tak sempat nak rapat dah cabut lari. Patut laaa mertua dok complain makanan ayam selalu habis. Ada pendatang baru rupanya.





Tuesday, June 4, 2013

Murai Batu

Suara Murai Batu di kebun kon. Biasa susah murai batu ni nak bunyi jika ada org. Mungkin dia nak bertuan kan kon. Tak pernah bela lagi burung nih. hahahaha tunggu..


video

Monday, June 3, 2013

Kenangan Serindit

Salam Sejahtera,

Tengah delete data dalam pc, jumpa video kon lepaskan serindit. Sebelum delete upload dlm blog untuk kenangan. Seekor merah dan tiga capuk(rintik2).  Kon lepaskan di kawasan pinggir hutan. Dari kecik dah suka bela serindit dan masa tu serindit tengah banyak. Disebabkan jumlah serindit di kg kon hampir pupus jadi kon lepaskan serindit peliharaan agar dapat membiak semula. Nak harap membiak dalam sangkar memang tak pernah jadi pun. Sifat serindit yg sukar membiak dlm sangkar tidak seperti budgie dan love bird.

video
video
video
                                       Serindit merah hampir-hampir masuk dalam semak.