BAK KE KOMO PRODUCTION PRESENT .............................

Friday, July 23, 2010

Harga Denak

Dalam pada Senior tengah tension kukoq kena curi. Datang org dari kuantan nak beli denak power senior. Denak memang power, dah bunuh lebih 1000 ekor katanya. Runding punya runding akhirnya harga telah dimuktamatkan. Harganya RM1900.00 dan org tu terus setuju. Terkejut aku. Inilah harga kukoq yang paling tinggi pernah aku dengar org jual. Kalau harga 4-5 ratus tu biasa laa jugak. Paling biasa harga RM10 ringgit laaaa. Tak tahu laa pulak kalau ada yg jual lebih mahal dari harga tuuu. Tengok muka otai dari muka tension sudah ada senyum sikit.....hehehe. Tak tahulah aku macam mana nak tentukan harga burung ni? Mungkin berdasarkan jumlah tangkapan, rajin berbunyi, kuat lawan, suaranya selang, gagap,atau kuat angguk. Kalau denak aku semua tu takde keculi harap gagap jer laaa.

4 comments:

Zul said...

what to do....burung depa....

makin mahal nowadays

mart lae said...

>>>>1000 ekor... macam manerlah game pikat tu yer....

longkedah / seladangjati said...

salam
tudiaaaa sakan sungguh noooo.harga lebih dari tu pun ada org jual.kekadang org sanggup beli kerana sudah minat.

fbaqia said...

Betul Long. Bila dah masuk bab minat apa harga pun tak kesah.